Invloed
Muziek speelt grote invloed op de mensheid. Het bepaalt bij vele het ritme van het leven. Ze staan ermee op en ze gaan ermee naar bed. Mensen kunnen gewoon niet zonder muziek. Ze vinden allemaal weer andere stijlen beter. Muziek heef invloed op de emoties bij de mens zoals de emotie weer invloed heeft op de muziek. Als mensen droevig zijn luisteren ze muziek om op te vrolijken en misschien drukke muziek als ze enthousiast zijn. Zo speelt de muziek zijn rol in ons leven. Onze emoties bepalen grote deels wat we doen met ons leven. Gezien de muziek daar invloed in heeft. Beïnvloed muziek dus een behoorlijk gedeelte van ons leven.

Invloed of geen invloed alle mensen zullen muziek luisteren, als ontspanning of even als afleiding of gewoon tussendoor. Ook al weten de meesten het dan niet. Muziek heeft en zal het altijd hebben, grote invloed op ons leven. En in ons doen en laten.
Wij kunnen niet meer zonder muziek.

 

Invloed van emoties op muziek - ja                  - 80%
                                                           - nee                - 10%
                                                           - beetje            - 10%

Versterkt muziek de emoties?  - ja                  - 50%
                                                           - nee                - 15%
                                                           - soms             - 35%

Is muziek belangrijk in ons leven?         - ja                  - 100%
                                                           - nee                - 0%

Aan de hand van deze gegevens, in gevuld via een enquête, kunnen we zien en concluderen dat muziek inderdaad een behoorlijke invloed heeft op onze emoties en daarmee ons leven.